zondag 29 september 2013

Nail art: Abstract dab method


P2 - Heavenly Girl, China Glaze - IV, China Glaze - Lemon Fizz
Essence - Miss Lavender, Sparitual - Delight

Een tijdje geleden heb ik iets soortgelijks gedaan maar vond het toen een beetje wegvallen tegen de andere nagels. Vandaar dat ik heb besloten het nog een keer te doen maar dan op alle nagels.

Ik heb eerst mijn nagels wit gelakt. Daarna ben ik aan de slag gegaan met de kleuren die hierboven staan. Ik ben nagel voor nagel te werk gegaan. De kwastjes van de lakjes had ik goed afgestreken en daarmee ben ik op de droge witte lak gaan deppen. Dit heb ik net zolang met alle kleuren gedaan tot het wit vrijwel niet meer te zien was. Vervolgens heb ik er een top coat overheen gedaan zodat het allemaal net iets gladder werd.

Ik wilde er eigenlijk ook nog overheen stempelen maar dat wilde total niet lukken dus heb ik het maar hierbij gehouden.




donderdag 26 september 2013

Dotticure probeerseltje



Omdat mijn pink nog steeds ontstoken is en die dus niet op de foto wil zetten moest ik iets bedenken voor 3 nagels. Mijn duim zet ik ook eigenlijk nooit op de foto omdat dat er altijd zo vreemd uitziet.
Daarnaast zijn ze de badkamer en gang aan het renoveren en kon ik niet naar boven om bij mijn lakjes te komen. Ik moest het dus doen met wat ik beneden had staan.

Ik had drie verschillende kleuren uitgekozen: Hema - 809, Essie - Recessionista en Essie - Don't Sweater It. Alledrie de lakjes waren dekkend in twee lagen. Dat heb ik een beetje laten drogen en met de overige twee kleuren ben ik stipjes gaan zetten met de dotting tools. Eerst de grote en daarna heb ik de nagels opgevuld met de kleinere stippen.
Ik vind het idee wel leuk maar niet alle combinaties zijn goed gelukt. Zo vind ik de achtergrondkleur op mijn middelvinger te donker waardoor de stippen niet mooi uitkomen. En mijn ringvinger vind ik ook niet echt ideaal. Maar ik vond het toch wel leuk genoeg om te delen.




Ik ga dit zeker nog een keer doen maar dan met andere kleuren.

zondag 22 september 2013

Lacquerhead Polish - Tits McGee


Afgelopen week kwam mijn Laquerhead Polish-bestelling binnen en ik moest natuurlijk snel een lakje proberen. Ik heb gekozen voor Tits McGee (hihi). Een mooi helderblauwe lak met zilveren en blauwe glitters.

Zo, wat blijven er veel glitters aan het kwastje zitten! Ik hoefde absoluut niet te gaan vissen om er genoeg glitter uit te krijgen. Ik heb twee lagen lak opgedaan voor volledige dekking. Het lakje drooge lekker snel maar voelt niet glad aan. Niet zo gek ook natuurlijk. Ik had 1 laag top coat opgedaan maar om het helemaal glad te krijgen kan ik een tweede laag aanraden.
Normaal kies ik niet zo snel voor een blauwe lak maar deze vind ik toch wel erg mooi! De twee lagen glitters geven het diepte, ik blijf er maar naar kijken.




donderdag 19 september 2013

Polish Alcoholic - Azalea



Wat was ik gisteren blij toen mijn bestelling van Polish Alcoholic binnenkwam. Zo leuk verpakt en zulke mooie lakjes! Eigenlijk heb ik helemaal geen tijd om mijn nagels te lakken i.v.m. verbouwing van de badkamer maar ik heb er toch tijd voor vrijgemaakt.

Azalea staat omschreven als een roze lak maar ik vind hem toch iets meer naar paars neigen. Er zitten kleine ronde en wat grotere vierkante glitters in. Erg leuk!

Ik heb twee ietwat dikkere lagen lak opgedaan en dit was volledig dekkend. Ik moet ook zeggen dat hij ontzettend fijn lakt! Dat had ik echt niet verwacht. Hij droogt ook vrij glad op dus er hoeft geen kilo top coat overheen. Droogtijd is ook super. Ik weet eigenlijk niet goed wat ik er nog meer van moet zeggen. Foto's!






Mijn pink staat deze keer niet op de foto's omdat ik een velletje heb losgetrokken en dat is gaan ontsteken.
En toen ik de top coat aan het aanbrengen was op mijn ringvinger stootte ik er vrijwel meteen tegenaan en heb er daardoor nog een laag top coat overheen moeten doen. Vandaar dat die er niet helemaal geweldig uitziet. Ligt dus niet aan de lak maar aan mij.

donderdag 12 september 2013

Nail art: Rainbow waterfall

Zoya - Jacqueline

L'Oreal - 551, Catrice - Fred Said Red, Catrice - Papa Don't Peach
Color Club - Spellbound, China Glaze - Lemon Fizz

Nubar - Lemon, Artdeco - 88, Essie - Mojito Madness
Essie - Stylenomics, P2 - Heavenly Girl

Catrice - Blue Cara Ciao, OPI - OPI... Eurso Euro
Essence - Miss Lavender, Manhattan - 67N, Essie - Sexy Divide
Alweer een 'waterfall'? Yep. Alweer met regenboogkleuren? Yep. Ik zag deze post van The Nailasaurus en moest hem wel proberen na te maken.

Ik heb twee lagen Zoya - Jacqueline als basis gebruikt en met bovenstaande 15 (!) kleuren ben ik streepjes gaan trekken met het lange dunne kwastje van de bovenste foto. Kwastje was niet echt heel fijn in gebruik omdat de haren steeds uit elkaar gingen staan na het schoonmaken (en dat moest tussendoor nogal vaak). Uiteindelijk is het nog wel redelijk gelukt maar heb ik het er wel dezelfde avond nog afgehaald.




De lijntjes zijn niet allemaal even strak en China Glaze - Lemon Fizz valt helemaal weg tegen de achtergrond en zo zijn er nog wel een paar dingetjes waardoor ik niet helemaal tevreden was.


dinsdag 10 september 2013

Nail art: Dripping rainbow

Zoya - Jacqueline

Sparitual - Spellbound, OPI - DS Luxurious
China Glaze - Sunshine Pop, Color Club - Glitter Envy

China Glaze - Running In Circles, Color Club - Otherworldly
OPI - DS Magic, OPI - DS Extravagance

Ik blijf gewoon even bij het regenboogthema en de kans is groot dat ik hierna weer iets regenbooggerelateerd ga maken. Deze nail art heb ik al een keer eerder gemaakt alleen durfde ik het toen niet aan om meer dan 1 kleur per nagel te gebruiken. Nu heb ik dat wel gedaan. Ik heb dezelfde techniek gebruikt als de vorige keer, dit filmpje als guide en in plaats van een haarspeld heb ik een dotting tool gebruikt.

Als basis heb ik twee lagen Zoya - Jacqueline gebruikt en daarna is het eigenlijk gewoon precies hetzelfde als in het filmpje. Veel meer heb ik er eigenlijk niet aan toe te voegen.

Foto's zonder top coat.



En een foto met top coat.

Kobus stort zich altijd voor mijn voeten als ik naar buiten loop om foto's te maken. 'Rrrrrrrrrrrrrrrrrrr?' zegt hij dan.

Ruikt toch niet zo lekker hè?



zondag 8 september 2013

Nail art: Regenboog luipaardprint

Rimmel - Grey Matter, Orly - Liquid Vinyl

Manhattan - 45Q, Color Club - Spellbound,
Nubar - Lemon, Essie - Mojito Madness

Bootie Babe - Hella Hiney, OPI - OPI... Eurso Euro
Manhattan - 67N, Color Club - Charmed I'm Sure

Ik wist even niet goed wat ik met mijn nagels moest doen. Mijn zusje kwam met het idee 'regenboog'. Omdat ik ook al langer een luipaardprint met verschillende kleuren wilde maken heb ik ervoor gekozen deze twee ideeën met elkaar te combineren.

Ik had besloten om Rimmel - Grey Matter als basis te gebruiken. Heel fijn kwastje, dekkend in twee lagen en droogt snel. Foto is zonder top coat.


Ik had van tevoren allemaal tinten rood, oranje, geel, groen, blauw en paars gepakt om te kijken welke kleuren het best bij elkaar pasten.


Uiteindelijk had ik 7 kleuren bij elkaar gevonden maar 4 nagels om te lakken. Beetje lastig om de kleuren te verdelen dus, ik heb er toen maar een extra lakje bij gepakt en met een kleine dotting tool stipjes/vlekjes gemaakt.


Daarna heb ik met dezelfde dotting tool en een zwarte lak lijntjes om de stipjes gezet en de lege ruimtes (waren er niet veel) ook opgevuld met zwart. Foto's zijn zonder top coat.



En als laatste nog even een kijkje achter de schermen, misschien ook wel leuk om te zien.







zaterdag 7 september 2013

Gosh - Holographic Hero



Ik wilde mijn vorige lakje er eigenlijk nog helemaal niet afhalen maar met de felle zon moest ik toch wel mijn nieuwste holografische lakje pakken?

Ik heb mijn nagels gelakt met twee lagen Holographic Hero van Gosh. Kwastje is niet helemaal geweldig maar er is wel vrij redelijk mee te lakken en de lak was ook zo droog.
Het is altijd zo moeilijk om het holografische effect vast te leggen op de foto, ik heb de beste foto's eruit gepikt. Er zit er ook één tussen die ik in de schaduw heb gemaakt.




Schaduwfoto!