dinsdag 30 april 2013

OPI - DS Luxurious met vlaggetje




Ook al vier ik geen Koninginnedag, ik vind het toch leuk om mijn nagels een beetje in die sfeer te lakken.

Op alle vingers behalve mijn ringvinger heb ik 3 lagen OPI - Luxurious gedaan. Twee lagen vond ik net niet dekkend genoeg. Wat een prachtig diepe kleur is dat zeg! Oranje met gouden shimmer. De kleur neigt haast een beetje naar rood. Helaas had ik op mijn 'goede' hand al snel een beschadiging op mijn middelvinger, op de andere hand ging het fout bij de duim. Helaas was dat nog niet alles...

Mijn ringvinger heb ik eerst wit gelakt met OPI - Alpine Snow. Omdat dit een mini is lakt hij heel vervelend. Ik heb uiteindelijk wel 4 lagen opgedaan omdat ik het gewoon niet mooi egaal erop kreeg. 
Toen dit droog was heb ik met plakband (eerst twee keer op mijn huid geplakt zodat het niet alle lak eraf trekt) het bovenste deel van mij nagel afgedekt. Het onderste deel heb ik blauw gelakt met OPI - OPI... Eurso Euro. Bij 1 van de 2 nagels wilde dat niet lukken, de lak liep onder het plakband waardoor er geen rechte lijn ontstond. 
Ik had toen geen tijd meer om dat fatsoenlijk te laten drogen en heb toen twee smalle reepjes plakband geknipt zodat dit niet over het (nog natte) blauw zou komen. Helaas, dit gebeurde bij 1 hand dus toch nog net wel waardoor ik daar wat lak er vanaf trok. Voor het rode deel van de vlag heb ik Manhattan - 45Q gebruikt. 






Catrice - Blue Cara Ciao met Color Club - Wish Upon A Rock-Star


Ik vond het wel weer eens tijd voor een blauw lakje. Blue Cara Ciao had ik nog niet eerder uitgeprobeerd dus heb ik daarvoor gekozen. Omdat ik hem wat saai vond zo alleen ben i even gaan googelen en kwam ik hier terecht. Ik dacht dat ik hetzelfde effect wel kon bereiken met alleen Wish Uopn A Rock-Star van Color Club. Dat viel helaas een beetje tegen.

Ik heb twee lagen Blue Cara Ciao opgedaan. De kleur komt niet echt helemaal over zoals hij in het echt is. In het echt lijkt hij iets groeniger, maar nog wel erg blauw.







Alles er weer af halen was wel een beetje een ramp. Glitters zijn altijd vervelend en mijn nagels en vingers waren nog nooit zo blauw uitgeslagen. Gelukkig was dat na het afwassen wel bijna helemaal weg.

vrijdag 26 april 2013

China Glaze - IV



Ik vind IV zo'n lief kleurtje en ben blij dat ik hem eindelijk besteld heb. De lak is een beetje aan de dunne kant. Je moet dus oppassen dat je niet te veel lak aan het kwastje hebt zitten anders loopt het zo alle kanten op. Ik heb uiteindelijk 3 lagen lak opgedaan, op mijn pink zitten twee lagen. Lakje is ook wel dekkend met twee lagen maar ik had een paar stukjes waar de lak niet goed gepakt had en dus niet dekkend was. Droogtijd is gemiddeld.

Ik denk dat dit lakje ook erg leuk is met bijvoorbeeld White Polka Dot van Nubar er overheen, of iets wat er op lijkt. Dat ga ik de volgende keer in ieder geval proberen.







Color Club - Harp On It


Ik heb mijn nagels kortgeknipt en eigenlijk wilde ik een tijdje geen nagellak op doen. Maar het was een mooie, zonnige dan. En wanneer kan ik dan beter eindelijk mijn aqua base coat en mijn nieuwe holografische lakje uitproberen?

Nfu Oh aqua base ruikt niet bepaald lekker. Maar volgens mij doet het wel goed zijn werk. De vorige keer dat ik een holo-lakje ophad (van Nfu Oh) had ik nog geen aqua base coat en trok ik bij het lakken van de tweede laag delen van de eerste laag er weer af. Daar had ik nu absoluut geen last van. Ik had twee lagen nodig om het mooi dekken te krijgen. Harp on it droogde ook erg snel.

Het lukte mijn telefoon niet echt om het holografische effect vast te leggen, in het echt was het veel sterker.




zondag 21 april 2013

OPI - What Wizardry Is This? Met top coat



Allereerst wil ik even zeggen dat dit lakje echt ontzettend fijn lakt! Ik heb drie lagen opgedaan, twee lagen waren misschien ook al wel dekkend geweest. Het was binnen een mum van tijd droog. Heerlijk.
Bij mijn linkerhand heb ik er ook nog een top coat overheen gedaan. Uiteindelijk zijn dat twee lagen geworden om het mooi glad te krijgen. De nagellak aan die hand begon bij de randen al de volgende dag af te slijten. De lak die op de nagels van mij rechterhand zat zat er na 3 dagen nog net zo goed op als op de eerste dag.
Het er afhalen van de nagellak viel ontzettend mee. Ik had mijn nagels even laten weken in zogenaamde remover dopjes. Dat heb ik misschien een halve minuut gedaan en ik kon het er daarna zo vanaf wrijven.

Foto's van mijn linker- en rechterhand zitten door elkaar maar het is wel duidelijk welke met, en welke zonder top coat is.










Catrice - Aretha's R-E-S-P-I-N-K met bloemetjes


Aretha's R-E-S-P-I-N-K lakt heel fijn en droogt ook snel. Alleen was ik zo stom om van alles te gaan doen voordat het echt goed droog was. Na de eerste laag had ik mijn handen gewassen en zo een deel van de lak eraf geborsteld. Met een tweede laag kreeg ik het nog redelijk goed hersteld. Tot ik weer ergens tegenaan stootte uiteraard.
Het is geen bijzondere kleur maar ik vind 'm wel erg mooi.



Om de beschadigingen te verbergen heb ik geprobeerd er met een dotting tool en een kwastje er wat bloemetjes op te maken.


Op mijn duim en een deel van de wijsvinger heb ik zowel de gele als de witte 'stippen' met een dotting tool gemaakt. Bij de rest heb ik het hart van het bloemetje met een dotting tool gemaakt en de blaadjes met een kwastje. Dit is toch allemaal niet zo goed gelukt als ik had gehoopt en heb het er snel weer afgehaald.



P.S. Ik ben er niet 100% zeker van of dit wel Aretha's R-E-S-P-I-N-K is, het zou ook The Pinky And The Brain kunnen zijn. 





zondag 14 april 2013

Indigo - 133 met dripping nail art


Ik kwam onlangs deze video tegen en het zag er zo makkelijk uit dat ik het ook wilde proberen. Ik heb ervoor gekozen om op elke nagel maar één kleur te doen.


Als basis heb ik Indigo - 133 gebruikt, een parelmoer-lakje dat ik een keer bij Big Bazar heb gekocht voor een euro. Deze lakje verbazingwekkend fijn en droogde snel. Hij was ook dekkender dan ik dacht dat hij zou zijn. Ik heb twee lagen opgedaan. Er zit op de foto's nog geen top coat overheen, die heb ik er pas opgedaan nadat ik helemaal klaar was met lakken.







Dit heb ik goed laten drogen en heb toen 5 lakjes uitgezocht die mij wel leuk leken om die dripping nail art mee te maken. Ik heb dit gedaan met behulp van een dotting tool. Ik stond er versteld van hoe makkelijk het is! Zelfs mijn 'slechte' hand is redelijk goed gelukt.

Dit zijn de lakjes die ik heb gebruikt:

China Glaze - Watermelon Rind, OPI - DS Magic, OPI - DS Extravagance, OPI - DS  Reserve, Sparitual - Spellbound








'Slechte' hand